3 ideeën voor advertising in de kledingbranche

Kledingwinkels hebben het zwaar te verduren, zo bleek onlangs uit onderzoek van het CBS. Dat lijkt met name te komen omdat de omzet van de winkels daalt, maar de kosten voor personeel en huisvesting hoog blijven. De bedrijfsresultaten kunnen worden verbeterd door via advertising meer contact te zoeken met de doelgroep op verschillende manieren. Maar hoe?

Buitenreclame

Buitenreclame is een oude maar nog steeds effectieve manier om je winkel en merk onder de aandacht te brengen. Grote merken die landelijk of zelfs wereldwijd opereren, zetten billboards, posters, bushokreclame en allerlei andere advertisingmethoden in om aandacht voor hun merk, winkel en product te creëren.

Daarnaast is het essentieel om lokaal ook voldoende aandacht te genereren voor je merk, bijvoorbeeld met behulp van stickers, vlagreclame en een spandoek in de stad. Daarmee maak je ook lokale bewoners en bezoekers bewust van je merk en nodig je mensen uit in je winkel te komen kijken.

Tips voor het design van buitenreclame:

• Communiceer duidelijk je merk en logo
• Maak duidelijk waar mensen je winkel kunnen vinden, bijvoorbeeld door het adres en de plaatsnaam te vermelden op de advertentie
• Adverteer je vanwege een speciale actie of campagne, zoals de uitverkoop? Maak ontvangers dan ook bewust van de urgentie door een einddatum te communiceren.

Eigen magazine

Diverse kledingmerken zetten papieren magazines in om hun nieuwe collectie te presenteren aan geïnteresseerden. Door een mooi magazine aan te bieden en in het magazine direct een interessante aanbieding te geven (bijvoorbeeld gratis verzending of 10% korting), krijgt de ontvanger een extra trigger om naar de winkel te komen of online kleding te bestellen.

Tips voor het design van een kledingmagazine:

• Zorg voor mooi beeldmateriaal
• Speel in op het actuele seizoen
• Inspireer de lezer door verschillende voorbeelden te geven, bijvoorbeeld outfits voor een feestje, outfits voor op werk, et cetera
• Combineer het magazine met een aanbieding die slechts beperkte tijd geldig is

Online media

Een derde manier om nieuw publiek aan te spreken en je omzet te vergroten als kledingzaak, is om het online kanaal effectief in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een eigen webshop als je die nog niet hebt, of onderzoek de mogelijkheden om je bestaande webshop te optimaliseren. Dat kan onder meer met:

• Sterker webdesign dat de doelgroep meer aanspreekt en conversiegeoptimaliseerd is
• Betere vindbaarheid in Google, zodat er meer relevante bezoekers op je webshop komen
• Effectief inzetten van social media om op een nieuwe manier in contact te raken met je doelgroep

Bij het plannen van je online acties is het, net als bij offline advertising, essentieel dat je onderzoek doet naar je doelgroep. Wie zijn die mensen? Waar hebben ze behoefte aan? Van welke social media kanalen maken ze gebruik? Wat overtuigt of weerhoudt hen ervan om in jouw webshop te bestellen? Alleen door antwoord te geven op deze vragen, kun je stappen zetten in het versterken van je online business.

Huisstijl in alle bedrijfsuitingen

Er is de laatste jaren een duidelijke stijging in het aantal zzp’ers. Als zzp’er wil je professioneel overkomen, de communicatieve uitingen dienen dan ook een goede weerspiegeling te zijn van het bedrijf. De wijze van communiceren is van belang, dit begint bij de huisstijl van het bedrijf. Een huisstijl zorgt ervoor dat klanten het bedrijf herkennen, of het nu gaat om briefpapier of de bedrijfswebsite. In de ideale situatie zijn er verschillende elementen terug te vinden in beide communicatiemiddelen. Als startend ondernemer is het aan te raden om met een reclamebureau of een freelance designer rond de tafel te zitten om een passende huisstijl te creëren. Als de huisstijl eenmaal is ontworpen is het zaak om de klanten in aanraking te laten komen met deze stijl. Het is aan te raden om de stijl te verwerken in de volgende communicatie uitingen.

Bedrijfswebsite

De bedrijfswebsite is het uithangbord van de onderneming. Het internet wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt om bedrijven op te zoeken. De stijl van de bedrijfswebsite dient dan ook overeen te komen met de wijze waarop het bedrijf zich wil identificeren.

Visitekaartjes

Visitekaartjes zijn een veel gebruikt communicatiemiddel. Na een bezoek aan een klant of beurs is dit een nette manier om de contactgegevens achter te laten. Het logo dient verwerkt te worden op de visitekaartjes, maar ook de gekozen huisstijl dient gelijk te zijn aan de stijl van de website.

Briefpapier

Veel documenten worden tegenwoordig per e-mail verzonden, maar zeker niet alle documenten. Bedrukte enveloppen zien er dan ook vele malen beter uit dan een blanco envelop.

Flyers en folders

Flyers en folders zijn een erge sterke vorm van communicatie. Flyers zijn dan ook voor verschillende branches erg interessant, zowel in de B2B als B2C. De flyer dient overeen te komen met de website, visitekaartjes en het eventuele briefpapier. Het zou dan ook gek zijn als deze documenten totaal van elkaar verschillen.

De algehele conclusie luidt dat het van belang is om een huisstijl te (laten) ontwerpen en deze terug te laten komen in alle communicatieve uitingen. Dit straalt niet alleen professionaliteit uit, maar creëert ook een stukje herkenning bij de klant. Als het design is ontworpen is het zaak om de producten te laten bedrukken. Drukkerijen als VirtualPrinter maken het mogelijk om het eigen ontwerp te bedrukken tegen een scherpe prijs. De bedrukking is een vervolgstap in het proces, eerst is het zaak om met de huisstijl te ontwerpen.

Bedrukte bekleding maakt je evenement af

Je zit in de activiteiten commissie van de plaatselijke voetbalvereniging of je werkgever heeft jou de opdracht gegeven om het jaarlijkse bedrijfsuitje te organiseren. Je bent bezig met het regelen van leuke activiteiten. Het moet spannend zijn, voor iedereen toegankelijk, maar het moet voornamelijk een dag worden om nooit meer te vergeten. Wij hebben daarvoor de gouden tip: Bestel bedrukte (bedrijfs)kleding.

Wanneer je kleding laat bedrukken, zodat iedereen dezelfde kleding draagt. Dan benadrukt en versterkt dit het groepsgevoel. Daarbij hebben mensen een aandenken aan de leuke dag. Het blijft een herinnering aan de activiteit. Het bedrukken van kleding hoeft niet duur te zijn.

Bedrukte kleding kan ook enorm praktisch zijn. Zo kun je mensen ook indelen in verschillende groepen. Je kiest er bijvoorbeeld voor om gele, rode en groene shirtjes te laten bedrukken. Voor iedereen herkenbaar en geeft extra kleur aan je activiteit.

Ook kun je met bedrukte shirtjes het thema van je evenement ondersteunen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een ‘foute’ avond kun je roze shirtjes met gouden letters bedrukken. Bij een activiteit in het bos, zijn groene shirtjes wellicht toepasselijk

Het hoeft niet altijd komisch te zijn. Je kan ook kleding laten bedrukken voor zakelijke doeleinden. Bijvoorbeeld wanneer je aan een beurs deelneemt of voor het personeel onder werktijd.

Loten drukken voor een scherpe prijs

loten-voorbeeld

Het zelf maken van loten kost veel tijd. Toch zijn er nog veel mensen die er voor kiezen om zelf loten te maken. Wat zij echter niet weten, is dat het mogelijk is om voor een zeer scherpe prijs loten te laten drukken. Op deze manier hoeft u deze vervelende taak niet meer zelf te doen, maar wordt u ook nog eens uren aan werk bespaard. Maar wat zijn nou eigenlijk de kosten voor het laten drukken van loten?

Veel verenigingen en clubs zitten krap in het budget, maar willen de traditie van de vele leuke jaarlijkse acties er toch in houden. Zij kiezen er dan ook voor om uren lang aan het werk te gaan met behulp van vrijwilligers. Wat vele verenigingen en dergelijke echter niet weten is dat het mogelijk is om enorm voordelig loten te laten drukken.

Voordelig loten drukken

Het voordelig laten drukken van loten is enorm handig. Zo hoeft de desbetreffende vereniging niet ieder jaar weer een groep met vrijwilligers op te trommelen, maar kunnen zij, ook met een klein budget, de loten eenvoudig laten drukken. In vrijwel iedere regio is vaak wel een bedrijf te vinden waarbij het mogelijk is om dit te laten doen. Een goed voorbeeld van een bedrijf waar het mogelijk is om loten te laten drukken, is Loten-drukken.nl. Dit bedrijf beschikt over het juiste apparatuur om diverse hoeveelheden loten te drukken.

Kosten loten drukken

De kosten voor het drukken van loten zijn afhankelijk van vele facturen, zoals kleur of zwart-wit, enkel- of dubbelzijdig, wit of gekleurd papier, aantal loten, afmeting, etc.. Het is het echter mogelijk om 1000 loten te laten drukken voor slechts €20,- exclusief porto en BTW. Eenvoudig, en ook nog eens voordelig!